Általánosságban – AON WEALTH

Általánosságban

Az aktuárius olyan szakember, aki a kockázatok pénzügyi hatásait elemzi, és a következtetésekből levont módszereket alkalmazza a gyakorlatban. Az aktuárius matematikai és közgazdasági ismeretek felhasználásával ad számszerűsített válaszokat a kockázatok pénzügyi hatásainak kezelésére.
Pénzügyi és biztosításmatematikai csapatunk 2006 óta nyújt több európai ország számára szolgáltatásokat. Kezdetben az Egyesült Királyságot, Hollandiát és Svájcot támogattuk, míg ma ez a lista olyan országokra terjed ki, mint például Németország, Ausztria, Franciaország, Belgium, valamint egyéb közép- és kelet-európai országok. Az elmúlt évek folyamán sikerült egy kompetens szakemberekből álló csapatot kiépítenünk, amelyben kollégáink az alábbi területeken nyújtanak kíváló minőségű munkát:

Számviteli értékelések és riportálásuk

A cégünkkel kapcsolatban álló multinacionális ügyfelek foglalkoztatói nyugdíjpénztárakat működtetnek, amelyek számára nemzetközi számviteli sztenderdek alapján, biztosításmatematikai értékeléseket és beszámolókat (IAS19R, US GAAP / ASC715) készítünk. Ezeket az értékeléseket a vállalatok minden pénzügyi évre vonatkozóan kötelesek elkészíteni, annak érdekében, hogy a nyugdíj- és egyéb fizetési kötelezettségüket a mérlegeikben számszerűsítsék, a legjobb becslési módszerek alkalmazásával.

Adatkezelés

A nyugdíjpénztárak tagsági adatait ellenőrizzük, és évről évre elemezzük a változásokat.

Kalkuláció és riportálás

Különböző szoftverek és Excel-modellek segítségével kiszámítjuk a nyugdíjalapok kötelezettségét, elemezzük a pénzügyi és demográfiai tényezők hatását, és biztosításmatematikai riportokat készítünk ügyfeleink számára.

Értékelési paraméterek pontos meghatározása

Részt veszünk a jövőbeli pénzügyi és demográfiai értékelési paraméterek meghatározásában, mint például a releváns kamatláb, béremelkedési ráta és halálozási arány pontos becslésében és előrejelzésében.

Konszolidáció

A globálisan működő multinacionális ügyfelek számára konszolidáljuk a számviteli közzétételeket, riportokat.

Különböző értékelési rendszerek ismerete

Szakértelemmel rendelkezünk több értékelési szoftver kapcsán, csapatunk segítséget nyújt azok számára, akik aktuáriusi számításaikat új platformra kívánják helyezni. A platformváltozások az adatok és az értékelési szoftverek migrációját foglalják magukba a különböző rendszerek között. A migrációs projektek néhány hónaptól kezdve akár évekre is szólhatnak.

Nemzetközi projekt-munka

Csapatunk időről időre részt vesz nemzetközi projektmunkákban. A projektek főként az Aon Wealth Solutions üzletágát érintik, és különböző helyszínekről érkezhetnek globálisan. A legtöbb európai országgal, de az USA-val, Indiával és Japánnal is dolgoztunk már közösen.

Üzleti technológiák fejlesztése

Csapatunk az üzleti technológiák fejlesztésére is hangsúlyt fektet a munkánk során. Kollégáink és eszköztáraink segítenek a globális nyugdíjmenedzsment-megoldások tervezésében és megvalósításában. Megismerkednek több csapat tevékenységével, és megpróbálnak összeköttetést és kapcsolatokat kialakítani egymással. Ez a csoport a belső folyamatok és eszközök hatékonyabbá tételére is törekszik.

Nyugdíjprojektek és megvalósíthatósági tanulmányok

A nyugdíjprojektek és megvalósíthatósági tanulmányok várhatóan népszerűbbé válnak a munkaerőpiacon jelentkező kihívásoknak köszönhetően. A nyugdíjprogram kiváló eszköz lehet a munkaadók brandingjének támogatásához, a toborzáshoz és a munkavállalók megtartásához. Bár a munkáltató által támogatott nyugdíjalapok Magyarországon nem gyakoriak, az Aon helyi és európai megoldásokat kínál az úttörő vállalatok számára. További információért kérjük, forduljon kollégánkhoz: Zugrovics Loránd (lorand.zugrovics@aon.com).